Gå til hovedindhold

Augustinus Fonden giver generøs bevilling på 10 mio. kr. til udvidelsen af Mosede Fort

Endnu en bevilling er tilføjet projektet om en udvidelse af museum Mosede Fort, så der kun 17 mio. kr. før projektet er fuldt finansieret.

04. jan. 2023
Gæster i udstillingsrum med avisforsider fra 1914

Indhold

  Med en tilføjelse på 10 mio. kr. fra Augustinus Fonden er museum Mosede Fort nu tættere på en udvidelse af museumsoplevelsen med en ny museums- og restaurantbygning og moderne formidling af området. Det nye museum vil inddrage både kultur og natur, og stedet bliver et samlingspunkt for lokale og besøgende i Greve Kommune.

  Den generøse bevilling fra Augustinus Fonden i slutningen af 2022 bliver tilføjet bevillinger fra Realdania og A.P. Møller Fonden på hhv. 22 mio. kr. og 11 mio. kr. som blev bevilliget museet tidligere på året.

  Projektets samlede budget er på 72 mio. kr. hvoraf ca. 55 mio. kr. nu er bevilliget. Udover de 43 mio. kr. fra Realdania, A.P. Møller Fonden og Augustinus Fonden, fik museet i 2018 5 mio. kr. til projektet fra en finanslovsbevilling. Endelig støtter Greve Kommune projektet med ca. 7 mio. kr. Derfor mangler der kun 17 mio. kr. før hele projektet er finansieret.

  Når projektet er fuldt finansieret, vil Greve Kommune afholde en arkitektkonkurrence for at få innovative bud på, hvordan en ny museums- og restaurantbygning ved Mosede Fort skal se ud.

  En gemt del af danmarkshistorien

  Mosede Fort blev bygget under 1. Verdenskrig, og det var i Greve, at fjenden skulle stoppes, hvis angrebet kom fra søsiden ude i Køge Bugt. Selvom krigen aldrig kom til Danmark, er Mosede Fort en vigtig del af Danmarks kulturarv. Det er ambitionen, at endnu flere skal få øjnene op for krigen, der fandt sted for over 100 år siden, men som satte både langvarige og tydelige spor i landskabet og kulturen.

  Kontakt

  For yderligere informationer om projektet, kontakt museumschef Mette Tapdrup Mortensen på mail mtd@greve.dk, tlf.: 20 93 27 84 eller projektleder Anton Pihl på mail api@greve.dk, tlf.: 20 45 01 10.