Indkaldelse til protestmøde 11. december 1917
Foreningen for konsekvente Antimilitaristers indkaldelse til et møde i Folkets Hus på Jagtvej 69 i København til protest mod Rigsdagens vedtagelse af en militærnægterordning.
Det nu nedrevne Folkets Hus på Jagtvej 69 blev opført i 1897 som forsamlingshus for arbejderbevægelsen. Det var i Folkets Hus på Jagtvej, at kvindernes internationale kampdag 8. marts blev vedtaget i 1910. Og det var herfra en række protestaktioner udgik, bl.a. stormen på Børsen i februar 1918.
Det var derfor også naturligt, at Foreningen for konsekvente Antimilitarister indkaldte til møde der den 11. december 1917 for at protestere mod indførelsen af civil værnepligt; dvs. muligheden for lovligt at blive militærnægter.
Som det andet land i verden fik Danmark en militærnægterordning i 1917. Loven gav mulighed for, at man af religiøse eller politiske årsager kunne slippe for værnepligten og i stedet blive militærnægter. Året efter blev militærnægterlejre i Gribskov og Kompedal plantage indviet.
Den yderste venstrefløj var alligevel ikke begejstret for indførelsen af militærnægterordningen og kaldte den civile værnepligt for "statsslaveri". Loven blev vedtaget kort efter den russiske revolution, og det er meget muligt, at baggrunden for loven først og fremmest var et akut ønske om at fjerne den revolutionære venstrefløj fra hæren og dermed deres adgang til våben. På den måde kunne man også undgå, at den yderste venstrefløjs agitatorer kunne høste sympatisører i hæren og dermed undergrave disciplinen i hæren.
Den originale løbeseddel ligger i Det Kongelige Bibliotek. I udstillingens rum 19 hænger en kopi.