Gå til hovedindhold

Krig og kostråd - madlavning på fortet

Madkundskab

Indhold

    Praktisk information

    Klassetrin: 7. klasse

    Varighed: 3 timer 

    Pris: 1.000 kr. inkl. madvarer

    I dette forløb skal eleverne smage på historien, når vi arbejder med mad og sundhed i et historisk perspektiv.

    Under 1. Verdenskrig manglede der mad og brændsel i hele Europa, og også i Danmark steg priserne på fødevarer, og der var lange køer foran butikkerne. Når krig bliver en kamp om ressourcer, er der brug for viden om mad og sundhed. Det er et spørgsmål om landets overlevelse!

    Eleverne skal på egen krop lave undersøgelser af sammenhængen mellem energiindtag og energiforbrug. Vi laver ernæringsrigtig mad i museets historiske køkken, hvor husholdningslærerinden guider eleverne igennem madlavningen. Vi slutter med fællesspisning i de autentiske omgivelser på Mosede Fort.

    Eleven kan forklare, hvorfor mad var vigtigt for Danmark under 1. verdenskrig.

    Eleven kan følge en historisk opskrift og lave et måltid.

    Eleven kan redegøre for, hvad sammenhængen er mellem energiindtag og energiforbrug.

    Eleven kan drøfte kostanbefalinger med sine klassekammerater.

    Opskrifter

    Prøv selv opskrifter fra Mikkel Hindhedes "Dyrtids-Kogebog" fra 1915.

    Dyrtids-Kogebog

    Sidst opdateret: 1. september 2022

    Kontakt

    Skoletjeneste - booking

    Telefon: 20 60 26 58

    Email: skoletjeneste@greve.dk