Gå til hovedindhold

Rundvisning i det militære anlæg

Guiden viser jer fortets udendørs arealer og fortæller om Mosede Forts historie.

75 mm kanon der står på Mosede Forts flanke

Indhold

  Pris for rundvisning

  Pris i museets åbningstid: Fra 140 kr. pr. person (inkl. entré til museet). Der skal betales for min. 10 personer, selvom gruppen er mindre.

  Varighed: 60 min.

  Antal deltagere: 10 - 30 personer

  Er I en gruppe på mere end 30 personer, eller ønsker I at besøge museet udenfor almindelig åbningstid, så kontakt os via nedenstående formular for at høre om priser.

  Måden at føre krig på  har aldrig udviklet sig så hurtigt som i årene 1914-15-16. Det kan man faktisk se på Mosede Fort.

  På denne rundvisning går vi en tur i det fri og får historien om, hvorfor der blev anlagt et fort ved Mosede Strand, hvordan fortet blev designet og opført, og hvorfor 1. Verdenskrig ændrede alle planerne.

  I vil få historierne om, hvorfor der står Mosede Batteri over den tunge jerndør til kasematterne, og hvorfor de seks haubitskanoner ikke blev placeret på fortets top, men flyttet til batteristillinger nord for fortet. 

  Museets dygtige formidlere tager jer med tilbage til årene 1914-1918, hvor 1. Verdenskrig kastede lange skygger ind over det neutrale Danmark.

  Se de forskellige muligheder

  Rundvisning på Mosede Fort

  For en samlet pris på 140 kr. pr. person kan vi tilbyde jeres gruppe (min. 10 personer):

  • Rundvisning med guide på Mosede Fort i museets almindelige åbningstid (tirsdag-fredag kl. 11-15, lørdag-søndag kl. 11-16)
  • Entré til Mosede Fort samt Greve Museum

  To museer for samme pris

  Med entrébilletten i hånden kan I samme dag få adgang til vores anden museumsafdeling Greve Museum. Greve Museum ligger blot 7 minutters bilkørsel fra Mosede Fort.

  I museumscaféen på Greve Museum serverer vi hjemmelavede frokostretter, hjemmebagte boller og kager, drikkevarer og selvfølgelig kaffe og te.

  For en samlet pris på 290 kr. pr. person kan vi tilbyde jeres gruppe (min. 10 personer):

  • Rundvisning med guide på Mosede Fort i museets almindelige åbningstid (tirsdag-fredag kl. 11-15, lørdag-søndag kl. 11-16)
  • Entré til to museer
  • Frokostplatte inkl. én øl/vand på Greve Museum

  Ønsker I også en rundvisning på Greve Museum, så kontakt os for at høre nærmere om pris. 

  Hele turen foregår på fortets udearealer og egner sig ikke til dårligt gående. Vi tilråder praktisk fodtøj.

  I tilfælde af heldagsregn kan turen ikke gennemføres.

  Der er desværre ikke en restaurant på selve fortområdet, men der er gode spisesteder i nærheden af Mosede Fort.

  Gå ikke glip af en tur til den hyggelige Mosede Havn, som ligger kun 1 km væk. Der er også flere gode spisesteder langs strandvejen. Du kan også nyde din medbragte mad ved et af de mange bord- og bænkesæt, som er opstillet i strandparken.

  To museer for samme pris

  Med entrébilletten i hånden kan du samme dag få adgang til vores anden museumsafdeling Greve Museum. Greve Museum ligger blot 7 minutters bilkørsel fra Mosede Fort.

  I museumscaféen serverer vi hjemmelavede frokostretter, hjemmebagte boller og kager, drikkevarer og selvfølgelig kaffe og te.

   

  Bestil frokost på Greve Museum

  Udfyld formular

  Udfyld venligst nedenstående formular, og så vender vi hurtigst muligt tilbage med svar på, om I kan få en rundvisning på museet på den ønskede dato.

  (F.eks. gangbesværet, kørestolsbrugere, forening mm.)

  Booking

  Mosede Fort, Danmark 1914-18

  Sidst opdateret: 15. januar 2024