Gå til hovedindhold

Fra frontlinjer til stemmeboksen Rundvisning om kvindeliv 1914-1918

Inviter din gruppe med på en særlig rundvisning dedikeret til kvinderne i historien.

Gruppe bliver vist rundt på Mosede Fort

Indhold

  Pris for rundvisning

  Pris i museets åbningstid: Fra 140 kr. pr. person (inkl. entré til museet). Der skal betales for min. 10 personer, selvom gruppen er mindre.

  Varighed: 60 min.

  Antal deltagere: 10 - 30 personer

  Er I en gruppe på mere end 30 personer, eller ønsker I at besøge museet udenfor almindelig åbningstid, så kontakt os via nedenstående formular for at høre om priser.

  Den krig, vi i dag kender som 1. Verdenskrig, foregik i årene 1914-1918. Det var ikke kun en tid med blodsudgydelser i skyttegrave, men også en bemærkelsesværdig brydningstid, der skabte nye muligheder for kvinder. 

  På rundvisningen binder museets guide de verdenshistoriske begivenheder sammen med udvalgte kvinders livshistorier. Vi kommer vidt omkring, når vi følger sygeplejerskerne til krigens brændpunkter, de foretagsomme kvinder på hjemmefronten samt rettighedsforkæmperne, der fik ændret grundloven i 1915 og indført stemmeret for kvinder i Danmark.  

  Desuden vil rundvisningen vise, hvordan krigen førte til opfindelsen af engangshygiejnebind og gjorde kvindemoden praktisk og funktionel. Ligesom krigen også ændrede, hvad opfindsomme husmødre puttede i kødgryderne i sparsomme tider. 

  Se de forskellige muligheder

  Rundvisning på Mosede Fort

  For en samlet pris på 140 kr. pr. person kan vi tilbyde jeres gruppe (min. 10 personer):

  • Rundvisning med guide på Mosede Fort i museets almindelige åbningstid (tirsdag-fredag kl. 11-15, lørdag-søndag kl. 11-16)
  • Entré til Mosede Fort samt Greve Museum

  To museer for samme pris

  Med entrébilletten i hånden kan I samme dag få adgang til vores anden museumsafdeling Greve Museum. Greve Museum ligger blot 7 minutters bilkørsel fra Mosede Fort.

  I museumscaféen på Greve Museum serverer vi hjemmelavede frokostretter, hjemmebagte boller og kager, drikkevarer og selvfølgelig kaffe og te.

  For en samlet pris på 290 kr. pr. person kan vi tilbyde jeres gruppe (min. 10 personer):

  • Rundvisning med guide på Mosede Fort i museets almindelige åbningstid (tirsdag-fredag kl. 11-15, lørdag-søndag kl. 11-16)
  • Entré til to museer
  • Frokostplatte inkl. én øl/vand på Greve Museum

  Ønsker I også en rundvisning på Greve Museum, så kontakt os for at høre nærmere om pris. 

  På grund af udstillingens små rum kan der være max. 15 personer på et rundvisningshold. Kommer I en større gruppe, skal I derfor deles i flere hold, der starter forskudt af hinanden. 

  Der er desværre ikke en restaurant på selve fortområdet, men der er gode spisesteder i nærheden af Mosede Fort.

  Gå ikke glip af en tur til den hyggelige Mosede Havn, som ligger kun 1 km væk. Der er også flere gode spisesteder langs strandvejen. Du kan også nyde din medbragte mad ved et af de mange bord- og bænkesæt, som er opstillet i strandparken.

  To museer for samme pris

  Med entrébilletten i hånden kan du samme dag få adgang til vores anden museumsafdeling Greve Museum. Greve Museum ligger blot 7 minutters bilkørsel fra Mosede Fort.

  I museumscaféen serverer vi hjemmelavede frokostretter, hjemmebagte boller og kager, drikkevarer og selvfølgelig kaffe og te. 

   

  Bestil frokost på Greve Museum

  Udfyld formular

  Udfyld venligst nedenstående formular, og så vender vi hurtigst muligt tilbage med svar på, om I kan få en rundvisning på museet på den ønskede dato.

  (F.eks. gangbesværet, kørestolsbrugere, forening mm.)

  Booking

  Mosede Fort, Danmark 1914-18

  Sidst opdateret: 17. maj 2024