Gå til hovedindhold

Rundvisning i udstillingen

Guiden tager jer igennem udstillingen "På kanten af krig" i kasematterne på Mosede Fort.

Projektion på væg i udstillingen på Mosede Fort

Indhold

  Pris for rundvisning

  Pris i museets åbningstid: Fra 140 kr. pr. person (inkl. entré til museet). Der skal betales for min. 10 personer, selvom gruppen er mindre.

  Varighed: 60 min.

  Antal deltagere: 10 - 30 personer

  Er I en gruppe på mere end 30 personer, eller ønsker I at besøge museet udenfor almindelig åbningstid, så kontakt os via nedenstående formular for at høre om priser.

  Da krudtrøgen lettede, var Europa gennemgribende forandret. Begivenhederne fra 1914 til 1918 overgik fantasien og var for alle et mentalt granatchok.

  Oplev historien sammen med vores dygtige guider, der fortæller medrivende om de dramatiske år. Guiden binder de verdenshistoriske begivenheder sammen med de overraskende historier, I finder i udstillingens mange rum.

  I bliver guidet igennem de stemningsfulde rum i den over 100 år gamle kasematbygning. Nogle af rummene er helt eller delvist rekonstruerede, så man kan se livet på Mosede Fort i 1917. Det gælder officersmessen, lægens rum, baderummet, telegrafrummet, køkkenet og dieselmotoren. Også i den ene af de oprindeligt to belægningsstuer, kan man se, hvordan soldaterne lå i køjer og sov. Men de fleste af rummene fortæller gennem scenografi, lyde, installationer, billeder og genstande historien om Danmark og danskerne under 1. Verdenskrig.

  På rundvisningen vil guiden fortælle om 1. Verdenskrigs betydning for det danske samfunds udvikling. Der vil være fokus på, hvordan Danmark klarede den svære neutrale balancegang, mens den hidtil værste krig rasede i resten af Europa.

  Se de forskellige muligheder

  Rundvisning på Mosede Fort

  For en samlet pris på 140 kr. pr. person kan vi tilbyde jeres gruppe (min. 10 personer):

  • Rundvisning med guide på Mosede Fort i museets almindelige åbningstid (tirsdag-fredag kl. 11-15, lørdag-søndag kl. 11-16)
  • Entré til Mosede Fort samt Greve Museum

  To museer for samme pris

  Med entrébilletten i hånden kan I samme dag få adgang til vores anden museumsafdeling Greve Museum. Greve Museum ligger blot 7 minutters bilkørsel fra Mosede Fort.

  I museumscaféen på Greve Museum serverer vi hjemmelavede frokostretter, hjemmebagte boller og kager, drikkevarer og selvfølgelig kaffe og te.

  For en samlet pris på 290 kr. pr. person kan vi tilbyde jeres gruppe (min. 10 personer):

  • Rundvisning med guide på Mosede Fort i museets almindelige åbningstid (tirsdag-fredag kl. 11-15, lørdag-søndag kl. 11-16)
  • Entré til to museer
  • Frokostplatte inkl. én øl/vand på Greve Museum

  Ønsker I også en rundvisning på Greve Museum, så kontakt os for at høre nærmere om pris. 

  På grund af udstillingens små rum kan der være max. 15 personer på et rundvisningshold. Kommer I en større gruppe, skal I derfor deles i flere hold, der starter forskudt af hinanden. 

  Der er desværre ikke en restaurant på selve fortområdet, men der er gode spisesteder i nærheden af Mosede Fort.

  Gå ikke glip af en tur til den hyggelige Mosede Havn, som ligger kun 1 km væk. Der er også flere gode spisesteder langs strandvejen. Du kan også nyde din medbragte mad ved et af de mange bord- og bænkesæt, som er opstillet i strandparken.

  To museer for samme pris

  Med entrébilletten i hånden kan du samme dag få adgang til vores anden museumsafdeling Greve Museum. Greve Museum ligger blot 7 minutters bilkørsel fra Mosede Fort.

  I museumscaféen serverer vi hjemmelavede frokostretter, hjemmebagte boller og kager, drikkevarer og selvfølgelig kaffe og te. 

   

  Bestil frokost på Greve Museum

  Udfyld formular

  Udfyld venligst nedenstående formular, og så vender vi hurtigst muligt tilbage med svar på, om I kan få en rundvisning på museet på den ønskede dato.

  (F.eks. gangbesværet, kørestolsbrugere, forening mm.)

  Booking

  Mosede Fort, Danmark 1914-18

  Sidst opdateret: 21. maj 2024