Gå til hovedindhold

Generøs bevilling fra Louis-Hansen Fonden bringer den samlede fondsbevilling op på 51 mio. kr.

Med en bevilling fra Louis-Hansen Fonden på 8 mio. kr. har museet nu samlet rejst 51 mio. kr. til projektet Nyt Mosede Fort. Museet modtog i løbet af 2022 22 mio. kr. fra Realdania, 11 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden og 10 mio. kr. fra Augustinus-fonden.

27. mar. 2023
To personer går på toppen af Mosede Fort med udsigt over Køge Bugt

Indhold

  Fundraisingen til en udvidelse af museum Mosede Fort blev igangsat i forsommeren 2022. Med en bevilling fra Louis-Hansen Fonden på 8 mio. kr. har museet nu samlet rejst 51 mio. kr. til projektet Nyt Mosede Fort. Museet modtog i løbet af 2022 22 mio. kr. fra Realdania, 11 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden og 10 mio. kr. fra Augustinus Fonden.

  Projektet har et samlet budget på ca. 70 mio. kr., og udover de 51 mio. kr. fra fundraising har Greve Kommune tidligere afsat 7,2 mio. kr., ligesom Staten bevilligede 5 mio. kr. til projektet på Finansloven i 2018.

  Formålet med projektet er at udvide den samlede museumsoplevelse med en ny museums- og restaurantbygning og moderne formidling af området. Det nye museum vil inddrage både kultur og natur, og stedet bliver et samlingspunkt for lokale og besøgende i Greve Kommune.

  Restfinansiering udgør nu ca. 8 mio. kr., og det er op til Byrådet i Greve Kommune at afgøre, hvordan projektet kan komme i mål. Når projektet er fuldt finansieret, vil Greve Kommune afholde en arkitektkonkurrence for at få innovative bud på, hvordan en ny museums- og restaurantbygning ved Mosede Fort skal se ud.

  En vigtig del af danmarkshistorien

  Mosede Fort blev bygget under 1. Verdenskrig, og det var i Greve, at fjenden skulle stoppes, hvis angrebet kom fra søsiden ude i Køge Bugt. Selvom krigen aldrig kom til Danmark, er Mosede Fort en vigtig del af Danmarks kulturarv. Det er ambitionen, at endnu flere skal få øjnene op for krigen, der fandt sted for over 100 år siden, men som satte både langvarige og tydelige spor i landskabet og kulturen.

  Kontakt

  For yderligere informationer om projektet, kontakt museumschef Mette Tapdrup Mortensen på mail mtd@greve.dk, tlf.: 20 93 27 84 eller projektleder Anton Pihl på mail api@greve.dk, tlf.: 20 45 01 10.