
UDSOLGT. Rigets overlevelse: Tyske planer for et angreb på Danmark fra 1864-1918
I årtierne før 1. Verdenskrig udarbejdede den tyske hær og flåde en operationsplan for en besættelse af Danmark, som løbende blev revideret og diskuteret, men den blev ikke ført ud i livet. Hør mere om, hvad den tyske krigsplanlægning mod Danmark gik ud på, og hvorfor den ikke blev gennemført.
- 08. feb.
- 16.30 - 18.00
- 50 kr.
- Køb billet
- Mosede Strandvej 87a, Greve, Danmark
FOREDRAGET ER UDSOLGT.
Museumsinspektør Kristian Bruhn vil tage os med tilbage til en tid, som i endnu højere grad end i dag var præget af krig, forberedelser til krig og frygten for krig. I omkring hundrede år var livet i Danmark præget af invasionsfrygt og undergangsangst, men i høj grad også af forsvarsvilje. Det store spørgsmål er, hvorfor Danmark ikke blev besat under 1. Verdenskrig, men ”kun” i 1864 og i 1940.
I dette foredrag skitserer Kristian Bruhn, hvad den tyske krigsplanlægning mod Danmark gik ud på, og hvorfor den ikke blev gennemført. I årtierne før 1. Verdenskrig udarbejdede den tyske hær og flåde en operationsplan for en besættelse af Danmark, som løbende blev revideret og diskuteret, men den blev ikke ført ud i livet. Hvem i Tyskland ønskede en besættelse af Danmark, og hvem sagde fra? Hvad gik de tyske planer for en besættelse af Danmark helt konkret ud på? Foredraget vil gennemgå operationsplanerne og forklare, hvorfor de mod forventning ikke blev gennemført.
Praktisk
Dato og tid: Onsdag d. 8. februar kl. 16.30
Pris: 50 kr. inkl. kaffe
UDSOLGT
Sidst opdateret: 3. februar 2023