Gå til hovedindhold

I skeletbad hos vegetarerne

Sundhedsbevægelserne i 1800-tallet tog udgangspunkt i mange af de emner som vore dages alternative behandlinger arbejder med. Kom til foredrag og hør, hvordan kød, kaffe, sex og medicin altid har skabt debat, men med helt andre begrundelser end i dag.

I anledning af Forskningens Døgn inviterer vi til et gratis foredrag med ph.d. og museumsinspektør ved Rudersdal museer Anders Bank Lodahl.

I slutningen af 1800-tallet blev den etablerede lægevidenskab udfordret af mange forskellige sundhedsbevægelser. 

De blev drevet frem af ikke-læger med deres helt egen fortolkning af, hvad sundhed er. Bevægelserne har klare paralleller til vore dages alternative behandlingsformer.

Vi skal se, hvordan idéerne slog rod i Danmark, især gennem Skodsborg Badesanatorium, hvor man forsøgte at kombinere de uautoriserede sundhedsbevægelser med den etablerede lægevidenskab.

I foredraget følger vi vegetarerne, sygegymnasterne og koldtvandsentusiasternes opgør med den etablerede lægevidenskab bevæbnet med grahamskiks, cornflakes og nye giftfrie behandlinger.

Foredraget er støttet af Forskningens Døgn og er derfor gratis. Det er dog nødvendigt at reservere en billet for at være sikker på en plads. OBS! Man kan kun reservere to billetter ad gangen. 

Museet holder denne dag åbent til 17.00, så I kan nå at opleve udstillingen inden foredraget. 

Kaffe/te og hjemmelavet kage kan købes til 45 kr. inden foredraget begynder.

Ved besøg på museet før foredraget, så købes entrébillet til museets udstilling i museets billetsalg.  


Foredraget foregår i museets infirmeri: Gå ned til selve fortet og til venstre.

Sidst opdateret: 14. marts 2023