Gå til hovedindhold

Den Store Sparedag

Denne dag sætter vi fokus på sparetider og sommertid på museum Mosede Fort. Både børn og voksne er velkomne, og vi gentager de forskellige aktiviteter i løbet af dagen, så alle kan nå være med.

Hvad kan vi lære af historien?

Nutidens krise- og sparetider har overraskende mange ligheder med de sparetiltag, som danskerne oplevede under 1. Verdenskrig.

I begyndelsen af krigen blev der indført maksimalpriser, og senere hen også rationering. Det betød, at man ikke kunne købe lige det, man ville. For de få varer skulle nemlig deles lige mellem alle – både rig og fattig.

Da krigen havde været i gang i et par år, blev der indført sommertid for første gang. Det gjorde man for at få mest ud af dagslyset og spare på strømmen. Vi bruger stadig sommertid i dag, men hvorfor gør vi egentlig det?

Den 26. marts 2023 stiller vi igen urene en time frem, når det bliver sommertid, og på Mosede Fort sætter vi denne dag fokus på sparetider og sommertid.

Både børn og voksne er velkomne, og vi gentager de forskellige aktiviteter i løbet af dagen, så alle kan nå at være med.

Program

11.00, 12.30 og 13.30: Lav sparemad med husholdningslærerinden

11.15, 12.30 og 13.45: Hør historien om, hvorfor vi har vinter- og sommertid

11.40, 13.10 og 14:10: Kom på børnerundvisning om krig og kostråd

12.00: Introduktion til udstillingen På kanten af krig (primært for voksne)

11-16: Tag med familien Ka’Tøfel på kartoffeljagt (med en på egen hånd-folder)

11-16: Prøv kræfter med familiespillet Krigens Valg

Det er gratis at deltage i arrangementet, når entréen til museet er betalt. Børn under 18 år har altid gratis adgang til museet. Voksne koster 90 kr. og for borgere i Greve Kommune koster det 45 kr.

Hvis du vil sikre dig plads til at lave sparemad med husholdningslærerinden, skal du reservere et bord på forhånd. Der er plads til to børn og en voksen eller to voksne ved hvert vandrekogebord.

Der er begrænset med plads i madlavningsværkstedet. Husk at melde afbud, hvis I ikke kan komme alligevel på mosedefort@greve.dk.

Billetter købes i museumsbutikken, og vi mødes ved den grønne port (indgangen til museet), når aktiviteten begynder.

Reservér vandrekogebord

Sidst opdateret: 15. marts 2023