Gå til hovedindhold

Befæstningens Dag

Søndag den 24. september byder Mosede Fort velkommen til en uforglemmelig dag fyldt med sjove og lærerige aktiviteter for både børn og voksne.

To uniformerede soldater på Mosede Fort

Befæstningens Dag er en unik mulighed for at udforske Mosede Forts historie og arkitektur på nærmeste hold og få indsigt i en overset del af danmarkshistorien.

Deltag i en dag fyldt med spændende oplevelser

Fra kl. 11.00 til 16.00 vil Mosede Fort være vært for en række aktiviteter, der giver besøgende mulighed for at træde ind i fortets historie og få en fornemmelse af, hvordan livet var på fortet i tiden omkring 1. Verdenskrig:

Militæridræt: Hop i trøjen og deltag i bajonetfægtning, håndgranatkast og tovtrækning med vores uniformsklædte soldater. En sjov og spændende måde at opleve, hvordan soldaterne trænede i gamle dage.

Børnevenlige aktiviteter: Børnene kan lave pandekager anno 1916 eller skabe deres egen mini-kanon i børneværkstedet.  Kl. 11.30 er der børnerundvisning i udstillingen.

Kaffe, kage og musik: Slap af med en skøn kop kaffe og en bid historisk sparekage, mens lirekassemanden spiller tidens toner og skaber en hyggelig stemning.

Kl. 12.30 synger sangkoret fra 1. Regiment, Danske Livregiments Soldaterforening. Regimentets historie strækker sig tilbage til krigen i 1864, og sangkoret blev etableret i kølvandet på 1. Verdenskrig i 1919. Kom og lyt til sangkorets smukke sange og få historien om de historiske rødder. 

Guidede ture i kasematterne: Kl. 12 og kl. 13 vil vores erfarne guider tage dig med på en fascinerende rejse gennem udstillingerne og fortælle om de dramatiske år 1914-1918.

Guidede ture på udearealerne: Kl. 11.00 og 14.00 vil guiderne tage dig med på en tur rundt på fortets udendørs områder, hvor de vil fortælle om Mosede Forts historie.

Praktisk information

Dato: Søndag den 24. september

Tid: Kl. 11.00 - 16.00

Sted: Mosede Fort, Mosede Strandvej 20, 2670 Greve

Pris: Gratis adgang til udearealerne. Entré til museet og rundvisninger.

Sidst opdateret: 31. august 2023