Gå til hovedindhold

Litterær vandring på Mosede Fort

Tag med på en litterær vandring ved Mosede Fort, hvor vi stiller skarpt på 1. Verdenskrig i litteraturen. Mens vi går rundt på de grønne områder, vil en litteraturformidler fra Greve Bibliotek læse højt fra udvalgte tekster.

Indhold

  Der findes mange litterære værker, der behandler tiden før, under og efter 1. Verdenskrig, som også er kendt under navnet Den Store Krig. Der er både de værker, man vil betegne som klassikere, men også nye, gode bøger, der trækker krigen fint ind i teksten.

  Museum Mosede Fort ligger i kasematter, der blev bygget under 1. Verdenskrig og er i dag en del af Danmarks kulturarv. Det var nemlig her i Greve, at fjenden skulle stoppes, hvis Danmark blev angrebet i årene 1914-18. Det skete heldigvis ikke, men krigen havde stadig stor betydning for Danmark.

  Mosede Fort formidler Danmarks rolle i krigen, og derfor er det oplagt, at vandringen finder sted netop her.

  I sommer afholdt Greve Bibliotek og Mosede Fort en succesfuld litterær vandring i de smukke omgivelser på fortområdet under temaet ”krig og kærlighed”, og det var en stærk oplevelse for deltagerne. Den oplevelse vil vi gentage med et nyt tema.

  Vandringen begynder ved fyraftenstid kl. 16. Vi mødes i forgården, og undervejs holder vi pauser, hvor litteraturformidleren vil læse op fra litteratur, der emmer af krigens desperation, sorg og håb. Undervejs er der mulighed for at tale sammen om, hvad uddragene gør ved os, eller at mærke efter i kroppen, hvilken betydning omgivelserne gør ved vores oplevelse af ordene.

  Vandringen finder sted torsdag d. 13. oktober kl. 16 på Mosede Fort i Greve. Vi vil være tilbage ca. kl. 17.30, hvor der serveres kaffe og lidt sødt til i infirmeribygningen. Det er gratis at deltage, men husk at tilmelde dig på Greve Biblioteks hjemmeside.

  Praktisk information

  Sidst opdateret: 19. september 2022