Gå til hovedindhold

Ukraine i blåt og gult: Historien bag flaget og de nationale symboler

Ukraines blå-gule flag er overalt i medierne og vejer fra flagstænger selv i Danmark. Men hvad er historien bag flaget og farverne og Ukraines andre nationale symboler? Museumsinspektør Anton Pihl vil vise masser af aktuelle billeder fra Ukraine og gøre os klogere på, hvad de mange farver, flag og symboler betyder.

Indhold

  Ukraines blå-gule flag er overalt i medierne og vejer fra flagstænger overalt i Danmark. Men hvad er historien bag flaget og farverne og Ukraines andre nationale symboler? Ukraines historie går mere end 1000 år tilbage, til vikingerne og de første ortodokse kristne i Kyiv.

  Efter 1. Verdenskrig blev et selvstændigt Ukraine kortvarigt til virkelighed. Men intet har bidraget mere til skabelsen af en samlet ukrainske nation end Ruslands angreb for et år siden, den 24. februar 2022. Foredraget dykker ned i Ukraines spændende historie og den århundredlange kamp mellem Øst og Vest om de frugtbare ukrainske sletter.

  Museumsinspektør og flagekspert Anton Pihl vil vise masser af aktuelle billeder fra Ukraine og gøre os klogere på, hvad de mange farver, flag og symboler betyder.

  Praktisk

  Dato og tid: Onsdag d. 1. marts kl. 17.00

  Pris: 50 kr. inkl. kaffe

  Køb billet via dette link: Køb billet. Du kan også booke din billet via mosedefort@greve.dk

  Sidst opdateret: 17. januar 2023