Gå til hovedindhold
For børn

Warplanes. WWI Fighters

På alle åbningsdage kan du prøve VR-spillet og opleve 1. Verdenskrig set fra luften

War Planes - WWI Fighters

Indhold

  I udstillingen På kanten af krig kan du ved hjælp af Virtual Reality opleve 1. Verdenskrig helt tæt på.

  Udover VR-filmen War Remains om livet i skyttegravene, kan du som noget nyt også prøve spillet Warplanes. WWI Fighters. I spillet er du enten en tysk eller engelsk pilot under 1. Verdenskrig, og du skal kæmpe i luften mod fjendtlige fly.

  Med den ene hånd skal du styre et jagerfly i krig og navigere flyet sikkert udenom f.eks. en brændende zeppeliner eller igennem en sværm af fjendtlige jagerfly, som forsøger at skyde dig ned.

  Med den anden hånd skal du betjene flyets maskingevær og prøve at få ram på så mange fjendtlige fly som muligt. Nøjagtigt ligesom piloterne i 1917, som også var alene i flyet.

  Der er mange muligheder i spillet, som stemmer overens med den måde, krigen i luften blev udkæmpet på i sidste del af 1. Verdenskrig. Det er f.eks. muligt at flyve lavt hen over jernbanelinjer og prøve at ødelægge fjendens jernbanetransporter, ved at du kaster små håndholdte bomber ned, så de rammer det helt rigtige sted.

  Grafikken er virkelig flot, og spillet er meget realistisk. Man kan sågar udføre nøjagtigt de samme loops og vendinger, som piloterne udviklede i de samme fly under krigen.

  Den dygtigste og mest berømte pilot under 1. Verdenskrig hed Manfred von Richthofen og blev kaldt Den Røde Baron. Han skød 80 franske og britiske fly ned, inden han selv blev ramt.

  Spillet er udviklet af det polske computerspil-firma Home Net Games, og museet har fået en særlig tilladelse til, at gæsterne gratis (inkluderet i entréprisen) kan prøve spillet. Man skal være fyldt 7 år.

  Kvinde spiller VR på Mosede Fort
  Sidst opdateret: 10. juni 2024