Gå til hovedindhold

War Remains - dokumentar i virtual reality

På alle åbningsdage kan du opleve den amerikanske VR-dokumentar "War Remains".

Cover til VR-filmen War Remains

Indhold

  Mosede Fort har indgået en aftale med det amerikanske filmselskab MWM, så museet gratis kan vise filmen "War Remains". Dokumentarfilmen om 1. Verdenskrig er lavet af den amerikanske historiker og radiovært Dan Carlin, som også står bag en af verdens mest downloadede podcasts om 1. Verdenskrig.

  Filmen varer ca. 15 minutter.

  Det er gratis at se filmen, når du har købt entré til museet.

  Kristian Bruhn, der er museumsinspektør på Mosede Fort, er glad for, at museet har fået lov til at vise filmen, så gæsterne kan få en unik oplevelse:

  ”Historikere siger tit, at hvis man ikke forstår 1. Verdenskrig, forstår man ikke alt det, der fulgte. Det er også Dan Carlins ærinde. Han prøver at vise os og forklare os, hvad Adolf Hitler og hele den generation oplevede som unge mænd i skyttegravene. War Remains er ikke et spil, men en historisk film om livet som soldat i skyttegravene i Belgien i 1917. Der er i over 100 år lavet film om 1. Verdenskrig - især om skyggegravshelvedet på Vestfronten - men den her film er anderledes end alle de andre. Ved hjælp af Virtual Reality-teknologi har filmholdet skabt en aktiv oplevelse med en langt højere grad af indlevelse end ved almindelige film. Med VR-brillerne på er man mere til stede - man kan føle krigen, ikke bare se på den.”

  ”War Remains” er en tankevækkende og sanselig dokumentar, hvor du bliver vidne til krigen på Vestfronten, som er en af historiens mest blodige slagmarker. Det er selvsagt voldsomt at opleve historien ved hjælp af VR-teknologi, da du føler, at du står i skyttegravene.

  Filmen indeholder stærke scener, hvorfor vi ikke viser filmen for børn og unge under 16 år uden forældrenes accept.

  Sidst opdateret: 16. august 2023