Kontakt
Skoletjeneste - booking
Telefon: 20 60 26 58
E-mail: skoletjeneste@greve.dk
Eleverne arbejder med mad og sundhed i et historisk perspektiv.
Klassetrin: 8. klasse
Varighed: 100 minutter
Mødested: Mosede Fort
Pris: Gratis
Fag: Historie, madskundskab
Under 1. Verdenskrig manglede der mad og brændsel i hele Europa. Også i Danmark steg priserne på fødevarer, og der var lange køer foran butikkerne. Krigen blev en kamp om ressourcer, og der var derfor brug for viden om mad og sundhed.
Husmødrene fik nu en central rolle: de skulle holde Danmark mætte den sidste tid af krigen - som ingen vidste, hvor længe varede.
De skulle tænke over deres madspild, over den rigtige ernæringssammensætning og på madens priser og husholdningens budget. Dermed skulle husmødrene være kreative.
I dette undervisningsforløb laver vi ikke mad, men eleverne skal undersøge, hvordan man kan spise sundt og godt med meget lidt og for få penge.
Prøv selv opskrifter fra Mikkel Hindhedes "Dyrtids-Kogebog" fra 1915.